The Unforgettables

 

  • Het begint al goed met deze vintage champagne uit 1 van de mooiste jaren die zijn uitgebracht. 2008 heeft meer dan voldoende kunnen rijpen in de kelders van dit prachtige huis. Laurent Perrier is een heerlijk rijke champagne met veel smaak, groene appel, tikje tropisch fruit. Daarnaast een heel lange en aangename afdronk.
  • Cervaro Della Sala, dé witte wijn uit Umbrië in midden  Italië van Antinori. Een wijn die al jaren geleden mijn hart stal! Chardonnay en een tikje grechetto en ongekend lekker. Vol, rijp, toast, appel, fruit, noten en mondvullend!
  • Verrassend tijdens een proeverij met al het rode moois van de familie Perrin vond ik deze Vinsobres Vieilles Vignes. Oude wijnstokken in het noordelijk gedeelte van de zuidelijke Rhône. 90 jaar oude wijnstokken Syrah en Grenache, dieprode kleur, aroma’s van rood fruit, peper en kruiden. Nu al ideaal om te drinken, vooral de aankomende wild periode maar ook makkelijk 10 jaar weg te leggen.
  • Een van mijn geheimen.... Penfolds grandfather 20 years old. Ooit, 175 jaar geleden, begon het bedrijf met gezoete Port achtige wijnen te produceren in Zuid Australië. Inmiddels maken ze veel meer, op alle niveau’s. Met deze fortified wine, heb ik al menig gast en vriend verrast. Juist door zijn karakter, vriendelijke maar stevige smaken en natuurlijk de afkomst. Port, maar dan anders. Ook nog eens van 20 jaar oud wat laat zien dat men ook in de nieuwe wereld wijn prachtig kan laten ouderen.

 

De prijs van deze box is 254€ incl Murano kelnersmes