Some Spanish Delight

 

  • Dé luxe wijnbox voor het laatste kwartaal. Mijn keuze viel natuurlijk op de uitzonderlijk hoge kwaliteit van cava producent Agusti Torelló Mata. Hun Kripta, waar ik al jaren fan van ben is misschien wel de beste cava die er is en kan zich met gemak meten aan een flink aantal top champagnes. Levendig, verfijnd droog, noten, perzik, brioche, citrus en vanille zijn zomaar een aantal herkenbare smaak en geur omschrijvingen.
  • Daarna nog een verfijning op zich, Nora de Neve ooit op advies van de maitre van Quique DaCosta***gedronken tijdens een lunch aldaar. Albarino uit Rias Baixas, Galicië. 5 maanden lag hij op Frans eiken. Daardoor een vol glas wijn met wit fruit, tikje kruidigheid en het hout wat heel mooi gebalanceerd is in de wijn.
  • La Pell is een ervaring op zich. Het idee wat we kennen uit de Chateauneuf du Pape, alle druivenrassen die je hebt groeien bij elkaar en je krijgt iets magisch. Navraag aan de wijnmaker welke druiven er in hun wijn ging leverde als eerste het volgende op.... mucho!😄 de held. Maar eerlijk is eerlijk ook hier was het liefde op het eerste gezicht. Wat een magisch en mysterieuze wijn is dit, elke keer weer nieuwe ontdekkingen en smaken die naar voren komen.
  • En als klap op de vuurpijl uit de wijngaarden van het vermaarde Vega Sicilia, hun net gereleasde 2014 Valbuena. Deze wijn mag zich rekenen tot de grote wijnen van Spanje. Gemaakt met 95% tempranillo en 5% merlot. Voor deze wijn gebruiken ze de jongere wijnstokken op het domein. Blijft 36 maanden op Frans en Amerikaans eiken rusten en gaat pas de markt op als de keldermeesters van mening zijn dat de wijn drinkbaar is. Houdt natuurlijk niet in dat je deze wijn ook gelijk moet drinken, want je kunt hem met gemak nog 10 jaar verstoppen.

 

Deze wijnbox word geleverd in een mooie houten kist en kan uitgebreid worden met een pakje Pata Negra, de allerlekkerste ham uit Spanje. Of met een fles olijfolie. Gemaakt van aberquina olijven van de familie Aguilera! 24,50€

Ideaal om als kado te geven, maar ook zeker een verrijking aan je eigen wijnkelder!

 

 

 

354 euro incl. btw

 

 

< TERUG