De vier van Rosier

De Verwendoos

 

  • Vanuit het hart van de champagne beginnen we met deze Les Parcellels van Pierre Paillard, afkomstig van Grand Cru wijngaarden uit Bouzy. Krachtige en levendige mousse, lange afdronk gelijk met een goed en stevig begin!
  • Verrassend genoeg reizen we nu naar boven en stoppen in Luxemburg. Riesling, oude wijnstokken met een waanzinnig zuiver pallet. Van die serieuze wijnen waar je heel erg van kan genieten! Mineraliteit, complex en erg smaakvol! Breed inzetbaar en ongelooflijk lekker bij schaal en schelpdieren.
  • Iets verder reizen maar zeker de reis waard, Zuid Afrika, helemaal in het zuiden, de Hemel & Aarde vallei. De gebroeders Finlayson maken hier The Agnes, Chardonnay zoals in de Bourgogne. Lekker, vet, boter, tikje hout, rijk en het mooiste vind ik dat hij zo ongelooflijk goed in balans is!
  • Breca.... tja...als de heren/dames wijnschrijvers er achter komen en hem prompt in de top 20 beste wijnen ter wereld zetten, moet je toch wel iets serieus lekkers en goeds maken. Garnacha druiven van gemiddeld 80 jaar oude wijnstokken....

 

104 euro incl. btw